Reparatie

Bij ons worden uw merkschoenen op de originele manier gerepareerd.

De op good-year maakwijze gefabriceerde schoenen, zoals Sanders & Sanders, van Bommel, Greve, Avang, Church, Grenson, Loake dienen bij het verzolen ook weer de genaaide zolen te krijgen.

Alleen dan lopen de schoenen weer als vanouds. Het unieke kurkvoetbed, tussen binnenzool en loopzool, is dan niet aangetast, zodat het profiel dat u er in heeft gelopen nog intact is.

Veranderingen aan schoenen zijn ook mogelijk. Te denken valt aan het verlagen of verhogen van hakken en/of zolen, oprekken van schoenen in lengte en breedte, (bijna) alles is mogelijk.

Ook voor stikwerk en andere reparatie aan schoenen en tassen kunt u bij ons terecht. Zitten uw schoenen niet lekker of zijn ze kapot? Gooi ze dan niet weg, maar breng ze naar ons en laat ze repareren.

De schoenmaker kan vaak meer dan u denkt. Het is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Geef ook uw schoenen een 2e leven!

Reparatie en onderhoud van uw schoenen en uw gezondheid hebben misschien wel meer met elkaar te maken dan u denkt. Scheve hakken, bijvoorbeeld, zijn één van de belangrijkste oorzaken voor rugklachten. Bovendien worden vanuit uw voeten belangrijke lichaamsfuncties geprikkeld en gestuurd. Zorg daarom goed voor uw voeten door uw schoenen op tijd te onderhouden en of repareren.

Bij uw schoenmaker kunt u rekenen op gedegen en professioneel advies, ook wanneer er sprake is van voet- en schoenproblemen. Hieronder hebben we de meest voorkomende reparaties voor u op een rijtje gezet:

Beschermzool

Bij schoenen met een lederen zool, kan na aankoop een beschermzool worden aangebracht. Hiermee wordt de originele leren zool beschermd en is deze op termijn eenvoudiger en goedkoper te vervangen.

Hakken

Meest voorkomende reparatie's zijn scheefgelopen hakken, de schoenmaker zet er weer nieuwe onder, waardoor de scheefgelopen schoenen weer recht zijn.

Beschadigde of 'opgestroopte' hakken (bijvoorbeeld wanneer je tussen de tegels bent blijven haken) zijn perfect te repareren. Uw schoenmaker maakt het leer weer glad, kleurt het bij en brengt eventueel een beschermend hoesje aan. Indien nodig vernieuwt hij de hele hakbekleding. Hakken kunnen ook vervangen worden door bredere, smallere of lagere. Afhankelijk van het model kan de hak ingekort worden met lengtes variërend van 5 mm tot enkele centimeters.

Verschil in beenlengte is een veel voorkomende reden voor rugklachten. Door een van uw schoenen aan te passen, helpt de schoenmaker u hier eenvoudig vanaf.

Knellende schoenen

U heeft een paar erg mooie schoenen gekocht, maar ze blijken bij nader inzien toch te knellen? Vraag uw schoenmaker advies! Hij kan u ongetwijfeld verder helpen door bijvoorbeeld de schoenen wat op te rekken.

Ook kunnen schoenen op een andere manier passend gemaakt worden door bijvoorbeeld plaatselijke uitsparingen te maken.

Versleten schoenen

Na een professionele opknapbeurt door de schoenmaker, zien uw wat versleten schoenen er weer uit als nieuw. Denk hierbij aan een grondige reiniging of polijsten van zijkanten en hakken.

Stiksel los

Bij Faber kunt u terecht voor het stikken van leren materialen. Naast stiksels aan schoenen kunt u er ook met uw riem, tas, portemonnee e.d. naar toe.

Losgelaten zool

Pas bij een losgeraakte zool goed op dat deze niet verder losraakt en u over uw eigen schoen struikelt! Ga ermee naar uw schoenmaker die de zool weer stevig vastzet. Ziekenhuiskosten zijn hoger.

Gescheurd leer

Is het leer aan uw schoenen ingescheurd? Ga eens langs bij de schoenmaker, waarschijnlijk kan het nog hersteld worden