Over ons

Verkoop van, en reparatie aan schoenen van de betere merken, vooral breedtematen. Verder verzorgen we alle correcties aan schoenen (zoals het verhogen of verlagen van hakken en/of zolen).

Bij onze ambachtelijke firma kunt U ook terecht voor het aanmeten van steunzolen. De schoenreparatie vindt plaats in eigen werkplaats.

Service en vakkennis zijn kenmerkend. De schoenen van de diverse merken hebben een ding gemeen: ze zijn allemaal 'voetvriendelijk' en vinden hun weg door heel Nederland.

Zelfs klanten die naar het buitenland zijn verhuisd, weten Faber nog te vinden. Het sfeervolle interieur is in de loop der decennia niet of nauwelijks veranderd, het assortiment is daarentegen helemaal van deze tijd.

Onze zaak is gevestigd in het gezellige centrum van Haarlem, in de Kleine Houtstraat op nr: 10

Onlangs is deze straat voor de tweede keer uitgeroepen tot: "Leukste winkelstraat van Nederland" FABER SCHOENEN (sinds 1890) is een familiebedrijf, Eric en Elly Faber, de huidige eigenaren, zijn de vierde generatie.

Ook zijn we al jaren Hofleverancier.

Historie:

Op 19 mei 1890 zette Lieuwe Faber in Sneek (Friesland) enkele paren pantoffels op een plank voor het raam van zijn werkplaats.

Hij legde daarmee de grondslag voor een bloeiend familiebedrijf, dat verkoop en reparatie van confectieschoenen combineert met orthopedisch maatwerk.

Al snel kreeg hij hulp van zijn zoon Yke. Het bedrijf vestigde zich in 1900 in de Kamperstraat 7 te Haarlem. Verhuisde daarna wegens uitbreiding naar nr: 9 in de Kamperstraat.

In 1921 verhuisde ze naar het huidige adres en breidde de activiteiten uit met het vervaardigen van orthopedisch schoeisel op maat.

Ykes zonen, Lou en Frits, zetten het bedrijf voort samen met hun echtgenotes.

Inmiddels staat de vierde generatie Faber aan het roer van het bedrijf, in de personen van Eric Faber (zoon van Frits) en zijn vrouw Elly Faber – van Roest                                                                                                                                                                                                           .

De firma verkoopt en repareert confectieschoenen, maar ook voor voetonderzoek en het aanmeten van steunzolen kan men hier terecht. Veranderingen aan confectieschoenen, zoals het verhogen of verlagen van hakken en/of zolen, het oprekken van schoenen in lengte en breedte, zijn ook mogelijk.

Gespecialiseerd in allergeen vrije schoenen. De producten van het ambachtelijke bedrijf vinden hun weg door geheel Nederland.

Echter, ook klanten die naar het buitenland zijn verhuisd, laten nog steeds door Faber hun schoenen en/of steunzolen maken. 

UPDATE:

Na 128 jaar Faber schoenen gaan wij de winkel sluiten. Niet omdat het moet maar omdat het kan.  Medio juli 2018 gaat de deur definitief dicht.

We beginnen aan een nieuwe fase in ons leven. Dank aan een ieder die ooit in de winkel is geweest, of waarvoor we steunzolen en/of maarschoenen hebben gemaakt.

.