El Naturalista fabriek in Spanje

El Naturalista is een zeer milieu vriendelijk bedrijf.
Behalve ecologisch verantwoord leer gebruiken ze nog meer materialen uit de natuur.

Bamboe, een ecologische PLANT
Bamboe heeft ademend , absorptie en natuurlijke anti - bacteriële eigenschappen . Flexibel , fris en hypoallergeen , de productie vereist minder water dan andere conventionele vezels . Daarom is het een uitstekend materiaal in de eco - duurzame productie.

GEZONDHEID EN WELZIJN
Het combineren van innovatie en duurzaamheid , hebben we een bamboe vezel gevonden die we kunnen gebruiken als een binnenvoering . Tijdens het gebruikt in de schoen , komen de natuurlijke , anti - bacteriële eigenschappen in contact met de huid en geven ons  comfort, gezondheid en welzijn.
Bescherming van de aarde
Vergeleken met een plant van dezelfde grootte , bamboo produceert 35 % meer zuurstof en absorbeert 4 maal meer koolstof . Dankzij de snelle groei , het gebruik van bamboe helpt vertragen ontbossing en dus verminderen woestijnvorming .

Vilt
100 % natuurlijke wol STOF
Het vilt wordt verkregen met behulp van een oude techniek waarvan de grondstof schapenwol is . Het biedt warmte en comfort door zijn samenstelling , uitstraling en textuur.

WATERPROOFING
Onze nieuwe innovatieve proces, bij El Naturalista, is het waterdicht maken van vilt ; waardoor meer comfort en duurzaamheid voor de schoen ontstaat, tegelijk is het ademmend vermogen van de schoen beter. Deze behandeling geeft de natuurlijke wollen stof van een hoog niveau van ondoordringbaarheid om kleine hoeveelheden water te weerstaan ​​; dit glijdt langs het weefseloppervlak plaats penetreren in de schoenen .

MODERN
Aanraking , textuur en een aangename kleurenpalet , in 100% natuurlijk materiaal .

CHROME -FREE SHOES
Om een ​​allergie door chroom te voorkomen, mogen onze chroomvrij schoenen deze verbinding niet gebruiken. Bovendien is hun eco - duurzame productie proces vermindert het verbruik van elektriciteit , water, gas , chemicaliën en de CO2-uitstoot in de atmosfeer.

MILIEU VRIENDELIJKE PRODUCTIE
Chroom is een zwaar metaal normaal in het looien en verven van leer; onze innovatieve en duurzame praktijken bedoelen we zijn erin geslaagd om het leer te bereiden zonder. De leer wordt aan de buitenkant en de binnenbekledingen of zolen van de volgende schoenen .

COMFORT
Toegenomen comfort omdat uw voeten en de huid in direct contact met een gezondere materiaal.